De omgeving van de Freedom Ranch


Normandië

De Freedom Ranch ligt in het departement La Manche en heeft 2 kustlijnen, het is dus eigenlijk een heel groot schiereiland.

Het strand aan de oost kant is het bekende Utah beach waar de geallieerde aan land kwamen op 6 juni 1944 ook wel D-Day genoemd. Er zijn vele museum’s te bezoeken die weer geven hoe dit allemaal in zijn werk is gegaan.

 Cherbourg is een  haven stad waar  het altijd druk is met vele leuke winkels, restaurantjes en enorme ver gezichten over zee vanaf de hoger gelegen kliffen.

 Het strand aan de west kust is minder grillig , heeft veel duinen en de heerlijkste plekjes om te zonnebaden of te  wandelen. aan beide kustlijnen vind je heel veel leuke kleine vissers dorpjes waar je zalig verse vis kan eten in de vele restaurant’s waar vaak goed engels wordt gesproken.

La Manche heeft alles! Bos, zee, strand, duinen, kliffen, museum’s, kleine dorpjes, grote steden en natuurlijk de freedom ranch!

De directe omgeving van de Freedom Ranch bestaat uit vele kleine verharde weggetjes die soms stijl omhoog gaan en je leiden naar een prachtig bosgebied waar je uren kan rond rijden en wellicht het daar levende wild tegen komen. Daarnaast is het via die zelfde weggetjes mogelijk om naar het strand te rijden waar je onder de indruk zal zijn van het enorme verschil tussen eb en vloed.