Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Miranda - 2018-07-05 20:57:17

Wat kan ik nog toevoegen aan hetgeen Conny en Nellie al geschreven hebben. Woorden schieten tekort om de ervaring te omschrijven, een Top week die we zeker opnieuw komen doen. Bedankt Silvia voor de leerzame lessen met geweldige paarden, uiteraard ook Andre complimenten voor het heerlijke eten en de zeer gastvrije gezelligheid. Dikke kus voor de hondjes en de Kip Grin
Tot gauw, Miranda Grin

Nellie - 2018-07-02 18:39:50

Nagenieten en heimwee zijn de woorden die voor mij het best omschrijven hoe je je voelt na een week gast te zijn geweest van Silvia en Andre. Wat een enorme gastvrijheid en ook nog lessen op maat. Knap hoe Sil je prikkelt tot nadenken zonder dat het schools wordt. En de culinaire verwennerij van Andre maakt de ervaring compleet.

De uitleg over rangen en standen in de kudde was een eye-opener. Maar ook hoe een paardenbrein werkt, en hoe je erachter kunt komen of je paard in balans is tussen de oren en in zijn lichaam. Zo kan ik nog veel meer opnoemen, we hebben zo ontzettend veel inzichten opgedaan.
Natural horsemanship is voor iedere dierenliefhebber een fantastische ervaring. Niet alleen voor mensen die paardrijden, zeker ook als je geen enkele ervaring in omgang met paarden hebt. De week vliegt voorbij.

Vandaag gestart het geleerde toe te passen bij mijn (sinds kort) vaste paardje en wat hebben we genoten van elkaar. Grondwerk als basis voor de samenwerking waarbij de join-up duidelijk wederzijds werd gewaardeerd. Dit smaakt naar meer!

Sil en Andre, grote dank voor deze ervaring en heel, heel graag tot de volgende keer!
Conny - 2018-07-01 11:40:09

Nagenietend van een geweldige week schijf ik dit bericht. Met drie meiden van tussen de 35 en bijna 50 waren wij op ponykamp bij de Freedom Ranch en het was fantastisch!

Silvia leest paarden en mensen, na een half uurtje kon ze onze persoonlijkheden schetsen en van daaruit zijn we gematcht aan paarden die bij ons pasten. Vanuit vertrouwen en samenwerking hebben we heel veel geleerd over paardentaal en onszelf. We hebben veel grondwerk gedaan en na 25 jaar ervaring als manegeruiter heb ik hier eindelijk geleerd waarom dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb met nieuwe ogen leren kijken naar paarden en hun kracht en kwetsbaarheid gezien en gevoeld. Sil's paarden zijn stuk voor stuk geweldig en hele goede leermeesters. Het was een genot om te merken hoe we stappen maakten en ook buiten de lessen bleven de kwartjes voortdurend vallen. De relaxte buitenrit door het prachtige gebied rond de ranch was een mooie afsluiting van een week waarvan paardenmeisjes blij worden.

Ook buiten de lessen was alles goed geregeld. André is een geweldige gastheer; we zijn niks tekort gekomen en zijn verwend tot op het bot. Lekker eten en veel gezelligheid deden ons de tijd vergeten. Daarnaast is hij een kenner van de regio en had steeds goede tips voor uitstapjes. André heeft een groot hart voor dieren en ik heb me echt thuis gevoeld op het erf.

De Freedom Ranch is een aanrader voor mensen die willen leren over paardentaal en hoe je samen met je paard kunt groeien. Grondwerk is een fantastische manier om je paard te lezen en samen te stralen. Deze week was fantastisch voor mijn zelfvertrouwen en ik heb geleerd nog meer te genieten van paarden.

Ontzettend bedankt Sil en André, I'll be back!
Muriel, Wicher & kids - 2017-07-27 18:23:59

Wij (gezin bestaande uit 2 ouders en 2 kinderen van 14 en 12 jaar) waren half juli voor de tweede maal een week te gast op de Freedom Ranche. Zie ook ons eerdere berichtje van oktober 2016. Uiteraard keerden wij niet voor niets weer terug. Waarom? Waaarom kiezen kinderen van deze leeftijd niet voor een 'luxe' vakantie in een land ver weg zoals onze jongens die ook kennen? Ze zeggen hierop: Dat komt omdat dit ECHT is!
Met echt bedoelen wij vanuit het hart. Het is geen neergezet concept, het is omdat Silvia en André zó zijn. Warme, betrokken mensen die zich enorm inzetten om het je naar de zin te maken en je te leren paardrijden. Paardrijden vanuit het leren verstaan van paardentaal. De interactie tussen mens en dier met respect voor beiden.
Silvia verstaat de kunst les te geven op het niveau wat past bij een ieder van ons. Ze zag de groei van de jongens en speelde daar direct op in. Ze kon onze puber-zoon positief corrigeren en via de paarden leren met emoties om te gaan. De trailer werd geladen met twee paarden en speciaal voor moeders reed Silvia een fantastische strandrit met haar. Geen moeite te veel.
Speciaal voor de jongens stond er een heerlijk zwembad op het erf waar zij dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
Borreluur was een groot feest! André en manlief op de gitaar, samen zingen onder het genot van heerlijke hapjes (oesters!). Wil je privé op je eigen veranda zitten, ook prima. Je mag en moet jezelf kunnen zijn.
Ik kan meer woorden gebruiken maar de Freedom Ranche moet je 'voelen' !
We missen jullie nu al lieve Silvia, André, paardjes, kippen, Lennie en andere hondjes. Tot gauw!

Sharon - 2017-07-09 13:24:09

Een hele fijne, leerzame week gehad! Ik vond her erg prettig dat alles overlegd werd en je eigen inbreng kunt geven. Ook het eten is zeer goed verzorgd. Bedankt!

Majory - 2017-07-01 15:12:50

Super leuke en leerzame week gehad. Heel veel geleerd en met nieuwe inzichten weer naar huis. Ik kijk uit naar de Clinics! Grin

katia Eggermont - 2017-05-27 13:24:54

Wat een ervaring en wat een ontvangst.
Ik ben daar met mijn ma op vakantie gekomen en we zijn daar verwend geweest van de eerste tot de laatste minuut.
Sylvia heeft mij veel bijgeleerd over de paardenwereld en haar rakkers in de weide zijn echte schatten. Ik was met een bang hartje toegekomen en ben met een vol hart terug vertrokken. Nu zie ik de paardenwereld helemaal anders en het observeren in de weide was een goeie leer les zonder nog maar te spreken over al de goeie tips en de grondwerk ervaring die ik gekregen heb.
Wat mijn ma betreft, whaaw ze kan er nog altijd niet over zwijgen. Wat een mooie tijd heeft ze gehad. Andre was de perfecte kok-gids-gastheer.
Wat jullie voor mijn ma gedaan hebben ga ik nooit vergeten. De uitstap was tot in de puntjes verzorgd!!! En toen kwam er nog dat cadeautje dat je gekocht had voor haar. Ooh hoe lief!! Ik wist niet dat er nog zo'n mensen als jullie bestonden die het echt naar de zin van iedereen willen maken. Het eten was dik in orde en maaltijden om elke keer je vingers af te likken. voor ons dus 10/10 en zeker voor herhaling vatbaar!
Groetjes van ons, Rosa en Katia

Sanne - 2017-04-29 22:25:23

Net terug van een week freedom ranch met man en kids (9 en 11 jaar) Ik en mijn dochter als ruiters en mijn man en zoon als niet ruiter. Het niveau verschil tussen mij en mijn dochter bleek geen enkel probleem. Van alle activiteiten konden wij samen genieten. Omdat mijn dochter nog niet zelfstandig te paard naar het strand kon rijden werd er zelfs twee keer met trailer heen en weer gereden om haar toch die strandrit te laten ervaren. Geweldig! Voor mij ging er een wereld open met het grondwerken, had geen idee dat dat zo leuk zo zijn! Met veel humor en even zoveel deskundigheid werden de lessen gegeven en kon Silvia aansluiten bij het niveau, de ruiter fouten en de persoonlijkheid van mij en mijn dochter. Naast super leerzaam ook vreselijk gelachen! Bosrit, strandrit, grondwerken, western les en trail, we hebben van alles genoten! Mijn zoon en man zijn er regelmatig met de mountainbike op uit getrokken, zelf blijf ik graag ver van de fiets, maar het schijnt een aanrader te zijn ;-) Voor gezinnen is er genoeg te doen in de omgeving: d day historie, speelparadijs, leuke stadjes, musea, strand ed. S avonds fikkie stoken, wijntje, en een lekkere, door Andre bereidde maaltijd. Het hele gezin kijkt terug op een top vakantie! We'll be back!! Grin Grin

Anne - 2016-12-10 08:16:11

Wat geweldig leuk om te lezen dat de Freedom Ranch zo'n succes aan het worden is. Wij kenden elkaar nog maar net toen ik ging verhuizen. Ik woonde 7 km bij je vandaan en nu toch wel zo'n 950 km!! Maar ik kom nog wel een keertje langswippen!
Veel succes en groet, Anne

Wicher en Muriel - 2016-10-27 19:29:50

Als gezin (2 jongens van 11 en 13 jaar oud) de herfstvakantie op de Freedom ranche doorgebracht.
Nog niet eerder kwamen we zo 'rijk' terug van een vakantie.
Het grondwerk met de paarden was heel bijzonder.
Sylvia geeft professionele uitleg en begeleiding, is geduldig maar duidelijk ook met kinderen. Ze leerde ons het effect van ons gedrag op de paarden.
Heel mooi om de interactie te zien en de verschillende rollen van de paarden binnen de kudde weerspiegelden de rollen binnen het gezin.
Onze onzekere jongste zoon heeft veel geleerd over opkomen voor zichzelf, niet de paarden bepalen maar hij moet leiden.
Het "Ask, tell en command" leert hij nu toepassen in de 'mensenwereld' daar waar het om pestkoppen op school gaat.
André is gastheer, kok, gids en alles met 5 sterren.
Het weer was niet zodanig dat we buiten konden eten maar iedere dag op een tevoren afgesproken tijdstip werd er aangeklopt aan onze caravan en serveerde hij een heerlijke maaltijd.
Hij vertelde ons waar te gaan kijken , wat de interessante musea zijn en deelde zijn kennis over het gebied en de geschiedenis.
De caravan is prima maar zoals alle caravans (denk aan de peperdure gevallen van Eurocamp en Selectcamp) zijn de bedden wat kort en is het douchehok wat krap maar voor ons was dat geen probleem, in tegendeel.
Slapen doe je daar sowieso heerlijk door alle buitenlucht en die douche ben je na 4 minuten weer uit.
Het platteland van Normandië tesamen met de gastvrijheid, de ervaren warmte en de paarden is een oase voor lichaam en geest.
Wij hebben de plannen voor de zomervakantie van 2017 omgegooid want terug gaan we!
Muriel, Wicher & kids.
Astrid - 2016-09-20 10:47:41

10-17 Sept
Paardrijden.
Ondanks dat ik al langer in de paardenwereld zat, ging een wereld voor mij open. Had ik dit maar van het begin geweten. Silvia, dank je wel voor de interactie tussen mij en paard die ik door de grondoefeningen heb ervaren.
De opbouw van je lessen van grondwerk naar opstijgen is zo logisch. Zo zou iedere ruiter het moeten leren.
Het gemak waarmee je door jouw lessen met paarden kunt werken vergroot het begrip en geeft inzicht.
Verzorging.
lekker eten, gezelligheid, warme mensen, wat wil je nog meer. Dank je wel André, uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol jouw functie is.
Je gaf ons een thuisgevoel.
Dank jullie wel, we will be back.

Hans - 2016-09-20 10:23:40

10-17 Sept 2016
Het paardrijden.
Als niet ruiter,zag ik vooraf op tegen het saaie grondwerk. Maar achteraf was dit het leukste.
De lessen van Silvia met rustige opbouw en verhelderende uitleg hebben mij een basis gegeven waarmee ik verder wil. Ook de reactie die je van het paard krijgt heeft mij verrast en enthousiast gemaakt. Een reactie die een spiegeling is van je eigen optreden; magnifiek.
Mijn kijk op paarden en paardrijden is totaal verandert.
Heerlijke lessen, ik heb ervan genoten.
De verzorging;
Na thuiskomst toch maar even op de weegschaal gaan staan, O, O, O. Kan ik meteen weer gaan lijnen.
Door het lekkere eten van Andre, heb ik weer veel te veel gegeten. Elke maaltijd een feestmaal.
Er zijn meerdere restaurants waar ik slechter heb gegeten. Chapeau.
Als laatste vermeld ik nog de ontspannen ambiance.
Lekker een drankje en een hapje bij fijn gezelschap, dank jullie wel voor een fijne en vooral leerzame week.

Charlotte Jansen - zondag 11 september 2016

Afgelopen week (3-10 sept 2016) voor het eerst kennis gemaakt met Silvia en Andre. En dat is zeer goed bevallen !
De enorme kennis en kunde van Silvia beviel mij zeer goed, voor mij een gevoel van "terug naar je jeugd en intuitie" .
En weer heel veel vertrouwen op gedaan dat ik met mijn eigen paardje nog best wel het een en ander kan veranderen.
En heerlijk s avonds gewoon gaan zitten en genieten van de heerlijke maaltijd die Andre keer op keer wist te bereiden!
Voor mensen die ng twijfelen...Absoluut een aanrader !

Nathalie - 2016-08-19 11:15:57

Echt een hele leuke vakantie gehad! ???? heel veel geleerd en genoten van de paarden in een mooie omgeving.
Als je een combi zoekt van genieten samen met de paarden, hele leuke en lieve mensen en tijd voor jezelf om leuke dingen te doen. Dan is de freedom ranch zeker een aanrader ????

silvia - vrijdag 19 augustus 2016

storing ??

Fam. Vermeulen - donderdag 4 augustus 2016

Met man en zoon een week heerlijk verwend door Andre, en super les gehad in het grondwerk van Silvia.

Heel veel gezien van de omgeving in Normandie. En tot slot een paar schitterende ritten buiten en op het strand gemaakt.

Wij hebben deze week genoten van de vakantie.

Zeker voor herhaling vatbaar.
Grin

rene tull - 2016-07-25 15:07:29

Geweldige week weer op de freedom ranch. Dochter Angela heeft weer enorm veel geleerd van Sylvia.
Het rijden in de bossen en op de stranden was ook nu weereen enorme belevenis voor haar.
Met gastheer en kok Andre was het weer supergezellig.
We komen zo snel als het maar gaat voor de 4e!!!! keer terug. Enige nadeel van deze week is DAT JE WEER NAAR HUIS MOET!!!!!!!!!!!!
Grin

Berdien Talens - 2016-06-12 10:40:14

Gisteravond thuis gekomen van een fantastische week op de Freedomranche.
Met de neus in de boter gevallen, want we kwamen 2 dagen voor DDay. We hebben onze ogen uitgekeken. Parades, kampen, vuurwerkshow, parachutespringen(350 parachutisten!!), veel vliegtuigen en helikopters, ontzettend veel militairen, dat alles in een ontzettend gezellige en gemoedelijke sfeer.
Na de Dday hectiek zijn we begonnen met de paarden. Eerst grondwerken en lessen. Vervolgends hebben we een stoere bosrit gemaakt en de laatste avond hebben we een prachtige rit naar en over het strand gemaakt.
Wat een fijne paarden om mee te werken onder super begeleiding van Silvia.
De omgeving is werkelijk prachtig mooi. Er is zo veel te zien en te beleven.
Dankzij Andre hebben we elke dag heerlijk en gevarieerd gegeten!
Een weekje is eigenlijk veel te kort, daarom komen wij zeker nog eens terug!
Bedankt voor alles, het was een top week om nooit te vergeten!

Groetjes Tessa en BerdienLoes van den Berg - 2016-05-31 21:44:34

Als "aanwaaier" heb ik 4 dagen van de gastvrijheid van Silvia en Andre mogen genieten. Met heimwee namen mijn man en ik afscheid. We komen dan ook zeker terug. En wat een lieve, betrouwbare en gelukkige paarden. Ieder niveau is welkom en krijgt dezelde aandacht van Silvia. Alles kan en niets moet. Ponykamp voor volwassenen! Dank jullie wel, maal 1000! Grin

Anneke Kroon - dinsdag 17 mei 2016

Vorige week helemaal alleen naar de freedom ranch geweest, ik kwam alleen maar heb me nooit een moment alleen gevoeld, wat was het fantastisch. Geweldige en bijzondere mensen ontmoet, was heel gezellig. Prachtige omgeving en natuur echt schitterend. En wat een geschiedenis daar, zo ontroerend maar ook zo mooi. Ik kwam om te paardrijden maar werd ook heel erg aangetrokken tot de geschiedenis van deze plek. Ook de prachtige kust was werkelijk schitterend, en de mooie vissersdorpjes. Maar natuurlijk het paardrijden was helemaal geweldig. Fantastische buitenritten in het bos en op het strand gedaan, geweldig. En natuurlijk een begin gemaakt om te leren western rijden, echt gaaf, bedankt silvia voor deze ervaring. En natuurlijk het fantastische eten niet vergeten, heerlijk en zo'n heerlijk gevoel van thuis, bedankt andre. Het was een fantastische week die ik nooit had willen missen. Hopelijk tot snel. Bedankt voor alles xxx groetjes anneke

rene melinda michael angela - 2016-05-04 09:31:07

Voorde tweede x vakantie gevierd bij freedom ranch.Wat is het bij jullie geweldig,gastvrij,gezellig met een prachtige omgeving. Angela is hier helemaal in haar element met silvia als instructrice leert zij in 1 week zoveel.De rust de liefde voor de dieren en het vertrouwen in silvia heeft mij besloten om op een paard te gaan zitten en voorzichtig te gaan rijden. Zelfs voor mijn angst voor paarden is dit het juiste adres. Enorm bedankt voor alles en onze reservering voor juli staat al weer in de agenda. Andre jij bent een echte gastheer met een heerlijke gezellige babbel.Tot snel

steven en catherine - maandag 4 april 2016

Net terug van een zalig weekje op de freedomranch. Deze plek heeft alles wat je als ruiter van een perfecte paardenvakantie mag verwachten : zeer betrouwbare en goed geïnstrueerde paarden, heel lekker eten van chef kok André en een lekker wijntje (of twee Grin ) erbij, sublieme wandelroutes, die je zowel door het bos als over het strand leiden. Wie kan zeggen dat hij tussen de oesterbanken reed op een immens groot strand met stralende zonneschijn ? André en Sylvia zijn hele gastvrije mensen, die steeds in de weer zijn om het je echt naar je zin te maken. Een hele bijzondere dank aan sylvia voor de concepten en trainingsmethodiek die ik mocht ervaren. Daarnaast is er in de streek heel veel te bezoeken, ook de niet-ruiter komt dus voldoende aan zijn trekken. Een plek om nooit te vergeten en snel terug te gaan !!! Grin

Bert &Ginny - 2016-01-03 11:22:05

Fantastisch gegeten
Fantastisch gedronken
Fantastisch paard gereden
Fantastisch gevist
Fantastisch kerst gevierd
Al met al weer een fantastische tijd gehad,in een fantastische omgeving.
Silvia en Andre ontzettend bedankt.

À bientôt,Bert en Ginny

Bert&Ginny - 2015-09-21 22:09:01

Dinsdag 8 sept kwamen we rond 16.00 bij Silvia en Andre aan met onze Camper.
We kenden Silvia van uit onze wedstrijd tijd jaren terug.
Het was een heel hartelijk welkom.
We konden de camper bij hun op het erf neer zetten,heel lief!.
Woensdag hebben we met zijn drietjes een prachtige rit gemaakt door de omgeving,en over het strand heerlijk.
We waren van plan om 1 nacht te blijven en zijn 1 week gebleven dat zegt toch genoeg.
Zulke lieve en gatvrije mensen heb ik nog niet veel meegemaakt.
Super goede paarden,goeie zadels,heerlijk gegeten Andre bedankt daarvoor.
Bert en Andre hebben ook nog heerlijk gevist,en ook nog leuk gevangen,echt grandioos.
Een TOP week.
Als het aan ons ligt komen we morgen zo weer jullie kant op.
Lieve Silvia en Andre bedankt voor alles!.

Liefs Bert Juul en Ginny.
Grin

Natasja - 2015-09-16 16:45:44

Hi Silvia en André,
Ik heb genoten van vorige week!
Het weer was super en de paarden en de gastvrijheid helemaal.
En dan ook nog eens heerlijk uiteten en de paling roken maaket mijn vakantie echt ultiem!
Absoluut voor herhaling vatbaar.

Hoop jullie snel weer te zien.

Liefs Natasja

< Vorige | 1 | 2 | Volgende >